Räjäytystyö käynnistyy Laakson sairaala-alueella 8. helmikuuta

Työmaat aiheuttavat melua, pölyä ja muuta häiriötä, mutta pyrimme minimoimaan haitat.

Kaksi vanhaa sairaalarakennusta, lunta maassa, harmaa taivas.
Louhinta alkaa puretun terveysaseman kohdasta. Kuva: Jussi Kaartinen / SRV.

Laakson yhteissairaalan allianssi jatkaa valmistelevia töitä Laakson alueella. Helmikuussa alkaa seuraava työvaihe, kun avolouhintatyöt käynnistyvät Laakson sairaala-alueella puretun terveysaseman kohdalta. Räjäytystyöt käynnistyvät 8. helmikuuta.

Räjäytyksiä arkisin kello 9.00, 13.00 ja 16.00

Räjäytystöitä tehdään arkisin kolmena ajankohtana: kello 9.00, 13.00 ja 16.00. Kaikkia räjäytysikkunoita ei välttämättä käytetä, ja muina aikoina ei räjäytetä. Ennen räjäytyksiä soitetaan katkonaista varoitusääntä.

Meluhaittaa syntyy myös, kun louhittua kiveä lastataan kuorma-auton lavalle. Lisäksi lähiympäristöön kuuluu porauksen ääntä, sillä kallioon joudutaan poraamaan reikiä räjähteitä varten. Poraus on alkanut helmikuussa.

Louhinnasta syntyy melua varsinkin työn alkuvaiheessa. Kun työ etenee, syvenee louhittu kuoppa, jonka seinät muodostavat lähiympäristölle melusuojan. Räjäytyksiä tehdään ääntä vaimentavien mattojen alla.

Meluavaa työtä tehdään arkisin kello 7–18

Melua aiheuttavia töitä tehdään arkisin klo 7–18. Työskentelemme muinakin aikoina, kaikesta rakentamisesta ja muista töistä syntyy jonkin verran ääntä.

Työmaaliikenne kulkee aluksi Lääkärinkadulla

Työn alkuvaiheessa louhe kuljetetaan pois Lääkärinkatua pitkin. Noin kahden kuukauden kuluttua uusi työmaatie valmistuu, ja työmaaliikenne siirtyy käyttämään sitä.

Laaksonkentällä valmistaudutaan ajotunneleiden tekoon

Infrarakentajat valmistelevat ajotunneleiden tekoa Laaksonkentällä. Alkuvaiheessa on tehty kaivantojen tukiseiniä. Tämä työvaihe on edennyt aikataulun mukaisesti. Myös Laaksonkentällä alkaa avolouhinta helmikuussa.

Melua ja tärinää mitataan jatkuvasti

Pyrimme minimoimaan haitat. Melua ja tärinää seurataan mittausten avulla. Lähiympäristön kiinteistöt on katselmoitu ennen louhintojen aloitusta.