Usein kysyttyä sairaalasta

Usein kysyttyjä kysymyksiä Laakson uudesta sairaala-alueesta ja sen ympäristöstä.

Havainnekuvassa näkymä Urheilukadulta pohjoiseen, kadun päässä Laakson uusi yhteissairaala. Kuva: LYS-allianssi / Laakson Latu.

Paljonko uuteen sairaalaan tulee sairaansijoja?

Kolmeen uuteen sairaalarakennukseen ja kolmeen peruskorjattavaan rakennukseen tulee yhteensä 922 sairaansijaa ja 10 asumisvalmennuksen paikkaa. Näistä suurin osa eli 790 paikkaa tulee uuteen päärakennukseen.

Miltä uusi sairaala-alue näyttää?

Tutustu havainnekuviin Materiaalipankki-sivulla.

Kuinka paljon Urheilukadulle tulee liikennettä, kun sairaala valmistuu?

Laakson sairaala-alueelle on tulossa uusi pääajoyhteys maan alta Auroranportin kautta, sillä sairaala-alueen liikennemäärät lisääntyvät. Vaikka nykyiset ajoliittymät sairaala-alueelle säilyvät, sairaalan tuottaman liikenteen määrän arvioidaan vähenevän Urheilukadulla.

Maanalaisiin tiloihin on suunnitteilla uudet pysäköintitilat noin 550 autolle sekä saattoliikenne- ja huoltotiloja. Näihin tiloihin ajetaan Auroranportin kautta.

Urheilukadulta on suora näkymä tulevaan jättikompleksiin – kuka haluaisi sellaisen omalle kohdalleen?

Sairaala-alueen asemakaavaehdotusta on muutettu kaupunkilaisten palautteen perusteella. Muun muassa tulevaa päärakennusta on osittain madallettu ja siirretty etäämmälle kadusta, jolloin Urheilukadun asuinkatumainen luonne säilyy. Uudisrakentamisen määrä on samalla hieman vähentynyt.