Lähiympäristö

Hei naapurit, kaupunkilaiset ja muut Laaksossa kulkijat!

Naapurusto

Jaamme ns. naapuritiedotteen lähialueen kiinteistöjen ulko-oville vähintään kuukausittain. Jakoalue rajautuu kaupungin tekemän melupäätöksen mukaisesti. Naapuritiedotteessa kerromme ajankohtaisimmat ja lähitulevaisuuden asiat työmaalta erityisesti häiriötä aiheuttavien töiden osalta. Löydät naapuritiedotteet materiaalipankistamme, ks. Ajankohtaiset tiedotteet.

Ilmoitamme tulevista asukastilaisuuksista Ajankohtaista- ja Facebook-sivullamme .

Järjestämme syksyllä 2023 työmaapäivystyksiä kerran kuukaudessa. Työmaapäivystykseen voi piipahtaa kuka tahansa kysymään Laakson yhteissairaala -hankkeen töistä, työmaista ja etenemisestä. Tulevista päivystyksistä kerrotaan Ajankohtaista- ja Facebook-sivullamme .

Sairaalat

Lähetämme ns. sairaalatiedotteen lähialueen sairaaloille ja muille toimijoille joka torstai. Sairaalatiedotteessa kerromme ajankohtaisimmat ja lähitulevaisuuden asiat sairaaloiden henkilökunnan näkökulmasta. Löydät uusimmat sairaalatiedotteet materiaalipankistamme, ks. Ajankohtaiset tiedotteet.

Etsitkö tietoa terveyspalveluista? Tutustu Laakson sairaalan verkkosivuihin .

Kurkistusaukot

Oletko aina halunnut tietää, mitä työmaa-aitojen sisällä tapahtuu? Nyt voit kurkistaa työmaillemme neljästä paikasta:

  • Synapsia- ja Vega-talojen pihasta, ks. kartta
  • Laakson sairaalan pihasta, sairaalarakennusten 2 ja 3 välistä, ks. kartta
  • Laakson sairaalan pihasta, sairaalarakennuksen 2 takaa, ks. kartta
  • Laaksonkentän ja Laakson sairaala-alueen väliseltä hiekkatieltä, Laakson ratsastuskentän katsomon vierestä, ks. kartta

Kurkistusaukkoja koristavat kuvittaja Salla Savolaisen työmaa-aiheiset piirrokset, ja niiden ohessa kerrotaan, mitä kaikkea työmaalta voi bongata.

Kurkistusaukkotaulut ovat vain suomeksi, mutta voit tutustua ruotsin- ja englanninkielisiin teksteihin verkkosivuillamme.

Graffitiseinä

Olemme avanneet graffitiseinän, johon kaikki ovat tervetulleita tekemään oman taideteoksensa. Graffitiseinä sijaitsee Lasten liikennekaupungin kupeesta lähtevällä kävely- ja pyörätiellä, joka johtaa Laakson ratsastuskentän katsomon takaa Keskuspuistoon ja Lääkärinkadulle, ks. graffitiseinän kartta.

Graffitiaitaa on noin 50 metriä.

Työmaan ihmiset toivovat aidalle ahkeraa käyttöä, ja pyytävät maalareiden tekevän taideteokset vain graffiteille osoitetuille seinälle. Aika ajoin työmaan koneita joutuu liikkumaan kävely- ja pyörätiellä, joten varovaisuus ja kaupunkilaisjärjen käyttö on sallittua.

Tyhjiä purkkeja varten aidassa on kaksi aukkoa, joista purkit voi laittaa roskiin. Sieltä ne päätyvät oikeaan osoitteeseen eli vaarallisen jätteen keräilyyn.

Laakson ratsastuskenttä

Laakson ratsastuskenttä on väliaikaisesti pois ratsastus- ja yleisökäytöstä. Helsingin kaupunki on vuokrannut alueen Kiinteistö Oy Laakson yhteissairaalalle sairaalarakentamisen ajaksi vuoteen 2028. Tällä hetkellä kentällä louhitaan maanalaista ajotunnelia tulevalle Laakson sairaalalle, ja kenttä toimii myös muun muassa varastoalueena. Lisäksi kentän läpi kulkee työmaatie mikä vähentää raskasta liikennettä ja ruuhkia pienillä lähikaduilla.

Laakson ratsastuskentän vihki vuonna 1937 käyttöön marsalkka Mannerheim, ja siellä on kisailtu muun muassa Helsingin olympialaisissa vuonna 1952. Kentällä on siis pitkä historia, joka ei onneksi pääty Laakson yhteissairaalan rakentamiseen.

Kunhan rakennushanke alkaa valmistua, eikä kenttää enää tarvita rakentamisen sujuvoittamiseksi, kenttä ennallistetaan, ja se palaa takaisin ratsastajien käyttöön. Ks. havainnekuva, joka kuvaa Laakson aluetta vuonna 2030, ratsastuskenttä kuvan ylälaidassa.

Keskuspuisto

Ympäristön kunnioittaminen on yksi hankkeen tärkeimmistä arvoista.

Uuden sairaala-alueen suunnittelussa on alusta lähtien huomioitu lähialueen luontoarvot, ja naapurista lähtevä Keskuspuisto säilyykin ennallaan. Auroranportilta Laakson sairaala-alueelle kulkeva maanalainen ajoyhteys suojelee Keskuspuiston porttia, kun vilkas sairaalaliikenne kulkee enimmäkseen maan alla.