Meilahti–Laakso-tunnelin rakentaminen alkaa – asukasinfo 27.11. klo 18–19

Kerromme ja voit kysyä Laakson muistakin työmaista.

Valoketjut valaisevat kalliotunnelin työmaata.
Kuva/Bild/Photo: Jussi Kaartinen / SRV

Laakson ja Meilahden sairaala-alueet yhdistyvät tulevaisuudessa tunnelilla, jonka rakentaminen alkaa joulukuussa Laakson sairaala-alueelta käsin. Noin 800 metriä pitkää tunnelia käytetään tavaroiden kuljetukseen sekä potilaiden sekä henkilökunnan liikkumiseen sairaala-alueiden välillä. 

Rakentamistyöt eivät tule näkymään maan päällä, sillä työ tehdään maanalaisilla louhinnoilla. Suurin häiriö asukkaille ja lähialueelle tulee todennäköisesti olemaan räjäytysten aiheuttama tärinä.  Kivi ja maa-aines kuljetetaan pois Laakson sairaala-alueen kautta. 

Tunnelin louhintatyöt valmistuvat vuonna 2025 ja rakentamistyöt pääosin vuonna 2027.

Ohjelma

Järjestämme naapuruston asukkaille ja kaikille asiasta kiinnostuneille kaupunkilaisille avoimen info- ja keskustelutilaisuuden maanantaina 27.11.2023 klo 18–19. Meilahti-Laakso-tunnelin rakentamisen lisäksi kerromme myös Laakson yhteissairaalan muista työmaista.

Varaamme runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Voit lähettää kysymyksiä jo etukäteen: [email protected]

Osallistuminen

Tilaisuus järjestetään Laakson yhteissairaala -hankkeen projektitoimistolla (Pihan big room) osoitteessa Lääkärinkatu 8. Katso tarkat sijaintitiedot kartalta . Tulethan paikalle vain terveenä ja oireettomana.

Voit osallistua tilaisuuteen myös Teams-etäyhteydellä klikkaamalla tätä linkkiä .

  • Kokoustunnus: 343 223 405 03 
  • Tunnuskoodi: d8n9GX

Osallistuminen on helpointa käyttämällä tietokonetta. Mobiililaitteella kuten älypuhelimella chatin käyttö on hankalampaa. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen osallistutaan verkkoselaimen välityksellä. Tarvitset myös vakaan verkkoyhteyden.

Tilaisuus alkaa tasan klo 18. Odotathan rauhassa linjoilla, jos liityt jo etukäteen.

Lämpimästi tervetuloa!