Laaksonkentän laidalla tapahtuu

Keskuspuistoon kuljetaan rummun läpi. Tulossa myös graffitiseinä ja kurkistusaukkoja.

Lyhyt alikulkutunneli, jonka päällä kulkee kaksi kuorma-autoa. Työmaa-aitoja ympärillä.
Kävelijöiden ja pyöräilijöiden alikulkutunneli pujahtaa työmaatien alitse Laaksonkentän länsipuolella.

Suora reitti Keskuspuistoon

Laaksonkentän länsilaidan hiekkapintainen kävely- ja pyöräilytie avattiin lähes 1,5 vuoden tauon jälkeen uudelleen käyttöön kesäkuun lopulla. Reitti lähtee Nordenskiöldinkadulta, Lasten liikennekaupungin kupeesta, ja johtaa Lääkärinkadun päähän ja Keskuspuistoon (ks. kartta alla).

Tien varrella on monenlaista uutta:

Puolessa välissä väylää on uusi rumputunneli (ks. kuva), jonka kautta kävelijät ja pyöräilijät alittavat turvallisesti Laaksonkentän poikki kulkevan työmaatien. Lyhyen tunnelin ylitse kulkee päivittäin yli 200 kuorma-autoa Laakson sairaala-alueen työmaalta Auroranportille ja edelleen Nordenskiöldinkadulle.

Vuosien kuluttua, kun työmaaliikennettä ei enää kulje alueella samassa mittakaavassa kuin nyt, työmaatie puretaan ja Laaksonkenttä ennallistetaan takaisin vanhaan käyttöönsä ratsastuskentäksi. Samalla tullaan purkamaan myös rumputunneli.

Osa Laaksonkenttää ympäröivästä työmaa-aidasta valjastetaan kesän aikana luvalliseksi graffitiseinäksi, johon kuka tahansa voi käydä maalaamassa. Tiedotamme erikseen, kun graffitiseinä on auki kaikille taiteilijoille.

Työmaa-aitoihin tehdään kesän jälkeen myös kurkistusaukkoja, joista niin lapset kuin aikuisetkin voivat kurkata, miltä työmaalla näyttää. Aukoista näkee turvallisesti työmaan arkea ja kaikenlaisia työmaakoneita. Julkistamme kurkistusaukkojen paikat ja kutsumme kaikki kurkistelemaan, kunhan aukot ovat valmiit.

Laakson yhteissairaala -hankkeen työmaat kartalla. Kartan sanallinen selitys sivulla erikseen.

Auroransilta saa väliaikaisen jatkeen

Auroransillan pohjoispäähän aletaan keskiviikkona 5.7.2023 rakentaa uutta kävely- ja pyöräilysiltaa. Se lähtee Nordenskiöldinpolun puolivälistä ja kaartaa lehtikuusten ohi Auroransillalle muutaman metrin nykyistä reittiä lännempänä, Laaksonkentän ja työmaan kyljessä ja osin myös ylitse. Tältä uudelta sillaltakin pääsee siis hyvin kurkistelemaan työmaalle.

Sillanrakennustyöt kestävät arviolta heinäkuun loppuun. Liikennettä ei missään vaiheessa katkaista, eli kävelijät ja pyöräilijät pystyvät rakennustöistä huolimatta kulkemaan Keskuspuistosta Auroransillalle.

Alue ennallistetaan eli kulku palaa takaisin vanhalle reitille vuoden 2025 lopussa.

Kulku alas Auroransillalta muuttuu

Ks. Muutoksia kävely- ja pyöräreitteihin Laaksonkentän ympärillä

Kartan sanallinen kuvaus

  • Kävelijät ja pyöräilijät voivat kulkea Nordenskiöldinkadulta pohjoiseen ja Keskuspuistoon Lasten liikennekaupungin ja Laaksonkentän länsilaitaa. Puolivälissä reittiä on uusi alikulkutunneli. Työmaatie kulkee alikulkutunnelin yläpuolelta.
  • Laaksonkentän itäpuolelle rakennettava kävely- ja pyöräilysilta kulkee osin Laaksonkentän työmaa-alueen yläpuolella. Silta jatkaa suoraan Auroransillalle pohjoisesta eli Keskuspuistosta päin tultaessa.
  • Nordenskiöldinpolulta pohjoisesta etelään kuljettaessa ei pääse jatkossa kurvaamaan Auroransiltaa ennen alas Nordenskiöldinkadulle. Auroransillan ylityksessä ei ole muutoksia, eli sitä pääsee kulkemaan normaalisti.