Muutoksia kävely- ja pyöräreitteihin Laaksonkentän ympärillä 

Kävely- ja pyörätie Nordenskiöldinpolulta Nordenskiöldinkadun pohjoispuolelle on suljettu.

Kartta Laaksonkentän alueesta. Selitetty tarkemmin uutisen ohessa.

Laakson yhteissairaala -hankkeen rakentajat ovat kesäkuussa aloittaneet Laaksonkentällä kalliotunnelin louhinnan. Lisäksi Laakson sairaala-alueella louhitaan uuden päärakennuksen perustuksia. Molempien työmaiden kivikuormat kulkevat Laaksonkentän uutta työmaatietä ja edelleen Auroransillan kohdalta Nordenskiöldinkadulle.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden varmistamiseksi kävely- ja pyöräreitteihin on tullut muutoksia.

Muutoksia tiedossa

Auroransillan pohjoispäästä on ma 10.7.2023 sulkeutunut kävely- ja pyörätie Nordenskiöldinkadun pohjoispuolelle. Nordenskiöldinpolkua ja Auroransiltaa pääsee kulkemaan normaalisti, mutta kulku Auroranportilta ylös sillalle ja Nordenskiöldinpolulle on katkaistu. Auroransillalle voi siis nousta Nordenskiöldinkadun eteläpuolelta, ja sille pääsee pohjoisesta Nordenskiöldinpolkua.

Muutos on voimassa useita vuosia, jopa Laakson yhteissairaala -hankkeen loppuun asti.

Liikkumista Laakson alueella helpottaa Lasten liikennekaupungin kupeesta lähtevä, Laaksonkentän länsipuolella kulkeva kävely- ja pyörätie. Se on avautunut kävelijöille ja pyöräilijöille jälleen to 29.6.2023.

Kartan sanallinen kuvaus

  • Kävelijät ja pyöräilijät voivat kulkea Nordenskiöldinkadulta pohjoiseen ja Keskuspuistoon Lasten liikennekaupungin ja Laaksonkentän länsilaitaa.
  • Nordenskiöldinpolulta pohjoisesta etelään kuljettaessa ei pääse kurvaamaan Auroransiltaa ennen alas Nordenskiöldinkadulle. Auroransillan ylityksessä ei ole muutoksia, eli sitä pääsee kulkemaan normaalisti.
  • Auroranportilta ei siis myöskään pääse nousemaan ylös Nordenskiöldinkadulle ja Auroransillalle. Auroransillalle pääsee Nordenskiöldinkadun eteläpuolelta, sillan eteläpäästä.
  • Työmaaliikenne kulkee Laaksonkentän työmaalta Auroranportin kautta Nordenskiöldinkadulle.

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran ma 26.6.2023, muokattu ja uudelleenjulkaistu 10.7.2023.