Urheilukadun talojen ulkorakenteiden purkutyöt käynnistyvät 

Urakka valmistuu kesään mennessä.

Kaksi kerrostaloa on kuvattu kaunista sinistä taivasta vasten, talojen pihassa on jääkaappeja.
Laakson sairaala-alueen uusi päärakennus sijoittuu kerrostalojen kohdalle.

Laakson sairaala-alueella osoitteessa Urheilukatu 9 sijaitsevien talojen sisäosien purkutyö on edennyt vauhdikkaasti. Purku-urakoitsija aloitti työt maaliskuun alussa, ja seuraavaksi siirrytään purkamaan ulkorakenteita. Ensin puretaan pohjoisin talo.  

Talot joutuvat väistymään, sillä Laakson uuden päärakennuksen eteläisin osa ulottuu niiden kohdalle. 

Käytännössä purkutyötä tekee tällä hetkellä muutama kaivinkone. Taloista kuoritaan aluksi kaikki uloimmat rakenteet. Viimeksi jäljelle jäävät porras ja hissikuilu.

Tavallista rakentamisen ääntä kantautuu 

Purkutyöstä tulee tavallista rakentamisen ääntä, mutta työ ei ole meluavaa.  Normaali työaika on kello 7–20 maanantaista perjantaihin. Meluavia töitä voidaan tehdä arkisin kello 7–18. 

Työmaaliikenne kulkee Urheilukadulta etelään 

Työmaaliikenne kulkee sisään ja ulos Urheilukatu 9:n kohdalta eteläisestä sisäänkäynnistä Urheilukadulle ja sieltä Reijolankadulle. Suurten ajoneuvojen kääntymisen vaatiman tilan vuoksi Urheilukadulta joudutaan toistaiseksi poistamaan käytöstä muutamia pysäköintipaikkoja. 

Keväällä työmaalle rakennetaan toinen liittymä suoraan Reijolankadulta. 

Pölyä hillitään kastelun avulla 

Rakennusten ulko-osien purkaminen aiheuttaa pölyä tulee jonkin verran. Pölyn määrää vähennetään kastelemalla rakenteita ennen purkua. Myös purkujätekasoja kastellaan tarpeen mukaan. Pölyn määrää hillitään myös kastelemalla purettavaa kohtaa paloletkulla purun aikana.   

Työn toteuttaa Laakson yhteissairaala -allianssi valmistelevana työnä, jonka tilaaja on Helsingin kaupunki. Urakoitsijana toimii Purkupiha Oy. 

Työ valmistuu kokonaan kesään mennessä. 

Pahoittelemme häiriötä.