Päärakennuksen rungon pystytys alkoi Laakson sairaala-alueella

Liikenteen määrä kasvaa työmaalla.

Työmaan kuopasta nousee pilareita.
Pilareita päärakennuksen pohjoisosassa 23.1.2024.

Laakson sairaala-alueelle nousevan päärakennuksen elementtirungon pystytystyöt ovat alkaneet 22. tammikuuta. Ensimmäiset teräspilarit ovat jo paikoillaan rakennuksen kellarikerroksessa.  

Reijolankadun ja Urheilukadun ajoportit käytössä 

Rungon pystytys tuo mukanaan yhä enemmän liikennettä työmaalle, sillä kiviautojen lisäksi alueella alkaa virrata rakennustarvikkeita kuten teräs- ja betonielementtejä. Tämän vuoksi työmaa on ottanut käyttöön Reijolankadun ajoportin sekä Urheilukadun ajoportit. Liikenne kulkee Reijolankadun portista sisään ja Urheilukadulta ulos.   

Jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat toistaiseksi kulkemaan työmaan kohdalla jäähallin puolelle Reijolankatua. Ainakin aluksi liikenteenohjaaja on paikalla varmistamassa turvallisuutta.    

Toinen torninosturi aloittaa työt pian 

Runkotöitä varten tarvitaan lisää nostovoimaa. Tätä varten alueelle on ilmestynyt toinen torninosturi, joka aloittaa työt lähiaikoina. Huolestunut naapuri kirjoitti meille palautteen, jossa pyydettiin, ettei nosturiin tulisi lednauhaa. Näin myös tapahtuu. Myös ensimmäisen nosturin lednauha on sammutettu. 

Ylipäätään pyrimme suuntaamaan valoja niin, että ne valaisevat työmaata ja mahdollisimman vähän muualle. 

Rungon pystytyksen rinnalla päärakennuksen perustusten valu jatkuu täydellä teholla.  

Avolouhinnasta on valmiina 75 prosenttia 

Sairaala-alueen avolouhinnat alkoivat noin vuosi sitten helmikuussa 2023. Tähän mennessä avolouhijat ovat saaneet urakastaan valmiiksi jo noin 75 prosenttia. Kiveä on louhittu noin 160 000 kiintokuutiometriä, mikä vastaa lähes 1,5 eduskuntatalon tilavuutta. 

Tällä hetkellä avolouhinta on levittäytynyt lähes koko sairaala-alueen työmaalle. Pohjoisosa alkaa valmistua, ja parhaillaan louhitaan muun muassa alueen halki kulkevan vanhan työmaatien kohtaa.  

Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, avolouhijat saavat urakkansa päätökseen ensi kesänä. 

Melua tulossa maan alta  

Urheilukadun lähellä on alkamassa noin kuukauden kuluttua tavallista enemmän melua aiheuttava työvaihe, sillä kalliotunnelista maan alta puhkaistaan tunnelin suuaukko maan pintaan.   

Kalliotilojen louhinnasta eniten palautetta 

Asukaspalautteen perusteella eniten naapureihin vaikuttaa kalliotunnelin louhinta. Ilman porausta ja räjäytyksiä ei kalliotiloja voi kuitenkaan rakentaa. Sairaala-alueen alla maan uumenissa kaikkein eniten häiritsevä työ pitäisi loppua tämän vuoden aikana. Pahoittelemme häiriötä.  

Kartta Laakson ja Auroran sairaala-alueista ja Laakson kentästä ja niiden työmaa-alueista.