Purkutyöt alkavat Urheilukadulla maaliskuussa

Laakson sairaalan uuden päärakennuksen eteläisin osa sijoittuu samalle alueelle.

Valkoisia kerrostaloja on muurin takana talvisessa maisemassa.
Laakson sairaalan uuden päärakennuksen eteläisin osa sijoittuu lähelle Urheilukadun ja Reijolankadun risteystä. Sinne tulee myös yksi portti alueelle.

Laakson sairaala-alueelta puretaan asuinrakennukset osoitteesta Urheilukatu 9. Purettavat rakennukset ovat alueella, jonne rakennetaan sairaalan uusi päärakennus. Tulevan päärakennuksen kohdalta joudutaan myös kaatamaan puita helmi-maaliskuun vaihteessa.

Purkutyömaan valmistelu käynnistyy 27.2. alkavalla viikolla työmaan aitaamisella. Varsinainen purku alkaa 6. maaliskuuta jälkeen, ja se valmistuu kesällä. Työ etenee vaihe kerrallaan. Ensin puretaan kaikkien rakennusten sisäosat ja sen jälkeen ulkopuoliset osat, eli tehdään niin sanottu raskas purku.

Tavallista rakentamisen ääntä kantautuu

Purkutyöstä tulee tavallista rakentamisen ääntä, mutta työ ei ole meluavaa.  Normaali työaika on kello 7–20 maanantaista perjantaihin. Meluavia töitä voidaan tehdä arkisin kello 7–18.

Työmaaliikenne kulkee Urheilukadulta etelään

Työmaaliikenne kulkee sisään ja ulos Urheilukatu 9:n kohdalta eteläisestä sisäänkäynnistä Urheilukadulle ja sieltä Reijolankadulle.  Suurten ajoneuvojen kääntymisen vaatiman tilan vuoksi Urheilukadulta joudutaan toistaiseksi poistamaan käytöstä muutamia pysäköintipaikkoja.

Keväällä työmaalle rakennetaan toinen liittymä suoraan Reijolankadulta.

Pölyä hillitään kastelun avulla

Rakennusten sisäpuolisten osien purkutyöstä ei juuri synny pölyä.

Rakennusten ulko-osien purkaminen käynnistyy keväällä, ja tuolloin pölyä tulee jonkin verran. Pölyn määrää vähennetään kastelemalla rakenteita ennen purkua. Myös purkujätekasoja kastellaan tarpeen mukaan. Pölyn määrää hillitään myös kastelemalla purettavaa kohtaa paloletkulla purun aikana.  

Työn toteuttaa Laakson yhteissairaala -allianssi valmistelevana työnä, jonka tilaaja on Helsingin kaupunki. Urakoitsijana toimii Purkupiha Oy.

Pahoittelemme häiriötä.