Tervetuloa asukastilaisuuteen 14.5. klo 18–19, työmaakäynti klo 19 jälkeen 

Asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa rakentamisesta. Tilaisuuden jälkeen pääset kurkkaamaan työmaalle.

Aurinkoinen suuri työmaa ilmasta kuvattuna.
Laakson sairaala-alue 12.4.2024. Kuva: Destia.

Uutista päivitetty 13.5.: Työmaa tarjoaa kiinnostuneille mahdollisuuden pistäytyä lyhyesti työmaalla infotilaisuuden jälkeen. Lue tarkemmat ohjeet uutisen lopusta.

Laakson yhteissairaalan työmaat jatkavat töitä täydellä teholla. Laakson sairaala-alueella uuden päärakennuksen elementtiasentajat jatkavat töitä. Pohjoisimman osan runkoasennus on edennyt jo maanpäällisiin kerroksiin, ja nyt on näkyvissä ensimmäisten kerrosten seinää. Varsinainen julkisivuasennus alkaa kuitenkin myöhemmin tänä vuonna. Päärakennuksen toisen osan perustusten teko on myös käynnissä tontin keskiosissa. 

Laakson sairaala-alueella avolouhinta alkaa olla jo loppusuoralla ja sitä tehdään erityisesti lähellä Reijolankatua ja Invalidiliiton kuntoutuskeskusta. Avolouhijat saavat urakkansa valmiiksi pääosin kesän aikana, ellei mitään yllätyksiä ilmaannu. 

Maan alla parkkiluolissa ja huoltotiloissa louhijat ovat saaneet lähes koko tunneliverkoston valmiiksi. Ensimmäisten louhintojen jälkeen tiloja vielä syvennetään niiden lopulliseen korkeuteen. Tämäkin työvaihe on osittain jo käynnistynyt.  

Meilahti-Laakso –tunnelin louhinta on valmistunut asuintalojen alla ja työ siirtyy hiljalleen kohti Meilahtea. Lähellä sairaala-aluetta räjäytysten määrää on vähennetty yhteen räjäytysaikaan päivässä ja tunnelia louhitaan lyhyitä pätkiä kerrallaan. 

Tule toimistolle tai osallistu etänä 

Asukastilaisuus järjestetään 14.5. kello 18–19 2024. Paikka on hankkeen projektitoimistolla (Pihan big room) osoitteessa Lääkärinkatu 8. Katso tarkat sijaintitiedot kartalta.  Kello 19 jälkeen järjestämme kiinnostuneille mahdollisuuden päästä lyhyelle käynnille työmaalle. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Voit osallistua tilaisuuteen myös Teams-etäyhteydellä (kokoustunnus: 334 911 849 241, tunnuskoodi: a53pGu. Et välttämättä tarvitse Teams-sovellusta, vaan voit tulla mukaan myös verkkoselaimella. Klikkaa Teams-linkkiä ajoissa, jotta varmistut tekniikan toimivuudesta. Aloitamme varsinaisen ohjelman klo 18.00 – sinut päästetään sisälle tilaisuuteen, kun se alkaa.

Varaamme runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Voit lähettää kysymyksiä jo etukäteen: [email protected] 

Lyhyt kurkistus työmaalle infon jälkeen

Työmaa tarjoaa kiinnostuneille mahdollisuuden pistäytyä lyhyesti työmaalla infotilaisuuden jälkeen. Kello 19 työmaakäynnille tulijat saavat heijastinliivit lainaksi. Sen jälkeen siirrymme projektitoimistolta yhdessä ryhmässä Urheilukadun pyöröportin lähellä olevalle kävelytasanteelle, mistä avautuu laaja näköala Laakson sairaala-alueen työmaalle. Käynnin jälkeen liivit palautetaan takaisin vierailun isännille ja vieraat voivat jatkaa matkaa suoraan kotiin. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.
 
Lämpimästi tervetuloa!