Nostokurjet muuttavat Laaksoon

Nosturit pysyvät katukuvassa vuoteen 2028.

Työmaakuoppa ilmasta kuvattuna
Laakson sairaala-alueen työmaa nosturikuskin kopista kuvattuna. Oikealla näkyy perustuksia.

Ensimmäinen noin 70 metriä korkea nosturi on aloittanut työt Laakson sairaala-alueella. Samalla se enteilee seuraavan työvaiheen eli talonrakennusurakan alkua ja maiseman lopullista muutosta. 
 
Nostureita pyörii eri puolilla aluetta seuraavat viisi vuotta. Nostokurki häipyy muille maille arviolta vuonna 2028, jolloin pohjoisen uudisrakennuksen työt alkavat painottua sisätöihin.    

Perustusten valu käynnistyi 

Aivan ensi alkuun nosturi avustaa päärakennuksen perustusten valutyössä, jolloin se nostelee puutavaraa ja tukirautoja. Perustusten teko alkoi montun pohjoisreunassa pari viikkoa sitten. 

Kuskin apuna nosturin puomissa on lippuja, jotka näyttävät tuulensuuntaa ja auttavat kuskia huomioimaan tuuleen suuntaa noston aikana. Pimeän aikaan puomin päässä ja nosturin hytin kohdalla on punaiset lentoestevalot.

Työkaverin nosturi saa joulukuussa. Tuolloin tontille ilmestyy noin 50 metriä korkea nosturikollega, joka sijoittuu lähelle Urheilukatua.  Nosturit saavat tässä vaiheessa numerot. Enimmillään nostureita on tontilla neljä kappaletta.  

Nosturikonkarit tietävät, että nosturien valot puhuttavat ihmisiä. Nosturin valot on suunnattu alaspäin, ja ne sammutetaan, kun alueella ei työskennellä.  

Jos joku valaisin mollottaa suoraan omasta ikkunasta sisään, kannattaa työmaalle antaa asiasta palautetta. Näin voimme suunnata sitä mahdollisuuksien mukaan vähän toisaalle. Ilman valoja ei kuitenkaan pärjätä työturvallisuussyistä.  

Voit seurata rakentamisen edistymistä myös työmaakamerasta