Consti mukana talotekniikka-allianssissa

Hankkeen talotekniikka-allianssissa on mukana kolme toimijaa.

Korkeita taloja, ihmiset kävelevät puistossa, jossa on vihreitä puita.
Havainnekuvassa näkymä sairaalapuistosta. Kuva: Laakson yhteissairaala / Laakson Latu.

Consti Talotekniikka Oy on solminut Laakson yhteissairaala -hankkeen talotekniikka-alaurakka-allianssin allianssisopimuksen. Sopimuksen sisältö tarkentuu hankkeen edetessä, ja tilaukset tullaan tekemään vaiheittain erillisinä tilauksina.

Talotekniikka-alaurakka-allianssissa on mukana kolme toimijaa. Consti vastaa yhtenä talotekniikkakumppanina LVI-, sprinkleri- ja sähkötöistä. Nyt allekirjoitettuja sopimuksia koskevat kehitysvaiheet maanalaisten tilojen, aluetöiden sekä päärakennuksen osalta jatkuvat loppusyksyyn, jonka jälkeen tavoitteena on siirtyä toteutusvaiheeseen.

Constin osuus koko alaurakka-allianssista on tällä hetkellä arviolta noin 50 miljoonaa euroa, ja se kirjataan Constin tilauskantaan tilattujen vaiheiden mukaisesti vuosien 2022–2030 aikana.

Helsinkiin Laakson alueelle rakennetaan kaksi uutta sairaalarakennusta ja kaksi suojeltua rakennusta peruskorjataan. Sairaala-alueelle rakennetaan uusi kalliopysäköintilaitos ja maanalainen huoltokerros. Lisäksi allianssi rakentaa uudisrakennuksen Mäntsälään Ohkola alueelle oikeuspsykiatriaa varten.

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen Laakson yhteissairaala -hankkeessa. Hanke toteutetaan allianssimallilla. Sairaalakokonaisuus valmistuu vuonna 2030.

Hankkeen allianssin muodostavat HUSin ja Helsingin kaupungin muodostama kiinteistöosakeyhtiö, SRV Rakennus Oy ja hankkeen suunnittelijat. Lisäksi allianssi on muodostanut alaurakka-allianssit hankkeen infratoimijoiden ja talotekniikkatoimijoiden kanssa. 

Lue uutinen Constin verkkosivuilta