Auroran sairaalan pihassa jatkuvat rakennustyöt

Rakennustyöt laajenevat pihassa kesällä ja jatkuvat vuoteen 2025 saakka.

Auroran sairaalan pihan työmaa on herännyt jälleen talviunilta. Ensimmäisenä rakentajat tekevät uuden portin, jonka kautta kävelijät ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan suoraan Nordenskiöldinkadulle.

Toukokuussa viimeistellään myös sairaalan edessä oleva aidattu työmaa-alue, josta tulee Auroran sairaalan lopullinen ajotie. Tie tasataan ja asvaltoidaan. Lopullisen silauksen uusi tie saa, kun kiveykset on saatu paikoilleen ja vihertyöt valmistuvat. Myös sairaala-alueen aitaa siirretään.

Ajotunnelin rakentaminen käynnistyy kesällä

Rakentaminen ei kuitenkaan pääty, kun Auroran pihan uusi ajotie on valmistunut. Laakson sairaala-alueelle ajetaan jatkossa ajotunnelia pitkin, joka lähtee Auroran sairaalan ja Auroransillan välistä.

Ajotunnelin rakennustyömaa käynnistyy Auroran sairaalan pihassa kesällä. Aivan ensimmäiseksi paikalle perustetaan työmaa-alue, joka aidataan. Tämän jälkeen ensimmäisiä työvaiheita on muun muassa teräksisten tukipaalujen junttaus maahan eli ponttaus.

Työt jatkuvat alueella ainakin parin vuoden ajan arviolta alkuvuoteen 2025, ja ovat laajuudeltaan huomattavasti suurempia kuin pian valmistuvat työt.  

Havainnekuvassa Laakson sairaala-alueen uusi ajotunnelin portti joskus vuoden 2025 jälkeen. Kuva: Työyhteenliittymä Laakson Latu.

Havainnekuvassa kävelysilta kulkee leveän kadun yli kesäisessä kaupungissa.