Lääkärinkadulla parkkipaikkoja poissa käytöstä 20.4.–3.5.

Kuorma-auto ajaa kapeaa katua pitkin.
Elementtirekat odottavat vuoroaan pysäköintipaikkojen kohdalla.

Suuri osa Lääkärinkadun parkkipaikoista on poissa käytöstä 20.4.3.5., sillä kadulla kuljetetaan suuria tilaelementtejä Laakson sairaala-alueelle.

Lähes sata pysäköintipaikkaa poistuu Laakson sairaala-alueen rakennuksen 1 puolivälistä kadun Keskuspuiston puoleiseen päähän saakka. Pysäköintipaikkoja on poissa käytöstä myös Laakson sairaala-alueelta.

Laakson sairaalan henkilökunnan käytössä on henkilökunnan uusi pysäköintipaikka puretun päiväkodin kohdalla.

Suuret tilaelementit siirtyvät yöllä

Tilaelementit ovat ylileveitä, minkä vuoksi niitä kuljettavat rekat eivät voi liikkua Helsingin keskustassa päivällä. Rekat ajavat suuren lastin kanssa Lääkärinkadulle yöllä, ja jäävät odottamaan niille varattuun odotustilaan purkuvuoroaan. Odotustila on parkkipaikkojen kohdalla.

Kävelijöille ja pyöräilijät pystyvät kulkemaan normaalisti, sillä rekkojen odotusalue on rajattu työmaa-aidoilla. Työmaa pyytää kaikilta kulkijoilta kuitenkin varovaisuutta.

Lääkärinkadulla liikkuu tavallista enemmän suuria ajoneuvoja, sillä kuorma-autot ajavat kiveä pois louhintatyömaalta tavalliseen tapaan.

Ambulanssiliikenne turvataan myös asennusviikolla.

Toimistorakennuksen seinät asennetaan viikossa

Tilaelementtien kuljetus ja asennus vaikuttaa liikkumiseen myös Laakson sairaala-alueella vanhojen sairaalarakennusten välisellä piha-alueella.  

Käytännössä asennus etenee niin, että yksi elementtirekka ajaa vuorollaan työmaalle. Kutakin rekkaa varmistaa sen edellä ja takana kulkeva henkilö eli niin sanottu etu- ja takamies. Lisäksi sairaalarakennusten ovien ulkopuolella on henkilöitä varmistamassa turvallisuutta.

Kun rekka on päässyt työmaan kohdalle, nosturi siirtää elementit paikoilleen suoraan rekan lavalta. Kuorman purun jälkeen rekka peruuttaa takaisin Lääkärinkadulle.

Nosturi ehtii nostaa kahdeksan elementtiä paikoilleen yhden työpäivän aikana. Työmaalla työskennellä kello 718 välillä.

Nosturin asennus ja purku vaikuttavat liikkumiseen

Elementtejä siirtävä nosturi on isokokoinen laite. Sen kasaus ja purku vievät tilaa ja vaikuttavat liikkumiseen sairaalan pihassa elementtien asennusta edeltävällä ja seuraavalla viikolla.

Lääkärinkadun pysäköintipaikat palaavat kuitenkin pääosin käyttöön asennusviikon jälkeen.

Tilaelementeistä rakennetaan väliaikainen toimistorakennus Laakson yhteissairaalan käyttöön. Toimistorakennus on paikoillaan ainakin 5,5 vuotta vuoteen 2028 saakka. Sen jälkeen rakennus puretaan ja piha sekä puistoalue ennallistetaan.