Auroran sairaala-alueella kaadetaan puita

Kaadettavat puut sijaitsevat uuden tielinjauksen kohdalla tai jäisivät työmaan alle.

Auroran sairaalan piha-alue
Auroran sairaalan piha-aluetta tammikuussa 2022. Kuva: Laakson yhteissairaala

Auroran sairaala-alueen portilla alkaa keväällä katutöitä. Ensimmäisessä vaiheessa Auroran sairaala-alueelta joudutaan valitettavasti kaatamaan kaikkiaan kahdeksan puuta. Työ tehdään 31. maaliskuuta.

Puut joudutaan poistamaan, koska ne sijaitsevat uuden tielinjauksen kohdalla tai jäisivät työmaan alle. Kaadettavat puut on katselmoitu etukäteen, ja niitä kaadetaan mahdollisimman vähän ennen lintujen pesintäkauden alkamista.

Auroran sairaala-alueen edustalla sijaitseva taideteos Painottomuus siirretään turvaan työmaan alta myöhemmin keväällä. Sairaalan nykyinen pieni porttivalvomo puretaan. Liikennejärjestelyt tehdään kevään ja kesän aikana.

Auroran sairaala-alueen portti pysyy käytössä koko ajan. Katutöillä ei ole vaikutusta myöskään kävelyyn ja pyöräilyyn Auroransillalla.

Auroran sairaalan portin ja piha-alueen muutostyöt liittyvät Laakson sairaala-alueella alkaviin töihin. Laakson sairaala-alueen liikenne kulkee aikanaan maanalaista ajotunnelia pitkin Laakson ratsastuskentän alitse Auroran sairaala-alueen liittymään ja siitä Nordenskiöldinkadulle.

Laakson ratsastuskentän kupeessa alkaa meluavia töitä

Laakson ratsastuskentän kupeessa on käynnissä työmaa, joka rakentaa vesilinjoja ja muuta kunnallistekniikkaa Laakson sairaala-alueen uusia rakennuksia varten. Uudet vesilinjat ja muut johdot rakennetaan kävely- ja pyörätien alle.

Rakentajat aloittavat meluavia työvaiheita kuten kallioporausta 28.3. alkavalla viikolla.  Huhtikuun alussa työmaalla tehdään myös louhintatöitä, jotta putkilinjat saadaan vietyä kallioon.

Liikennekaupungin vieressä maaperä on erilaista. Siellä saman työmaan rakentajat joutuvat paaluttamaan maaperää, jotta saman kunnallistekniikkareitin rakentaminen onnistuu.

Meluavat työvaiheet päättyvät huhtikuussa, jos suunniteltu aikataulu toteutuu.

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen. Rakennushanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Rakennustöiden valmistumisen jälkeen Laakson sairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin (somaattisiin) sairauksiin. Sairaalaan tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat täysin. Alueelle tulee kolme uutta sairaalarakennusta. Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan. Laakson sairaala-alueelle rakennetaan pääajoyhteys tunnelin kautta Auroran sairaala-alueen liittymästä.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.